skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymieszaj suche drożdże w ciepłej wodzie. Pozwól im się rozpuścić.
Krok 2:
Teraz weź duży kubek. Wlej lekko rozgrzany kefir, dodaj śmietanę i jajka. Wszystko mieszamy. Następnie dodaj skrobię, cukier i sól, proszek do pieczenia.
Krok 3:
Wlej nasze drożdże i dodaj mąkę, ugniataj.
Krok 4:
Stopniowo wlewaj całą mąkę.
Krok 5:
Mąki Zajęło mi 1 kg. jeśli ciasto jest nadal płynne i przykleja się do rąk, dodaj trochę więcej. Ale ciasto nie powinno być ciasne. Przykryj ręcznikiem i pozostaw na 1 godzinę.
Krok 6:
Ugniatamy ciasto. nie kroimy całego ciasta od razu. Oznacza to, że odrywamy kawałek i rozwałkujemy go na stole zakurzonym mąką. Kroimy na kwadraty, wykonujemy nacięcie na środku i wykręcamy . To się okazuje. Olej jest podgrzewany, olej powinien wystarczyć do pływania krebli.
Krok 7:
Smażyć krebli.Gotowe kładziemy na papierowej serwetce. Bardzo smaczne, przewiewne. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g