mini pączki kukurydziane
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1. Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, sól, cukier, paprykę (mamy wędzoną). Dobrze wymieszaj
Krok 2:
2. Dodaj mleko, jajko. Dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek
Krok 3:
3. Wlej ser, kukurydzę. Mieszaj, aż będzie gładka. Dodaj drobno posiekane chili. Ciasto gotowe
Krok 4:
4. Rozgrzej olej. Łyżką rozprowadź ciasto na oleju. Smażyć na złoty kolor. Nasze pączki są gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g