mini pączki kukurydziane

mini pączki kukurydziane. Przekąska dla dużej firmy!
EdaprostaAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 5 g
tłuszcze 39 % 16 g
węglowodany 49 % 20 g
241 kcal
IG: 10 / 24 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1. Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, sól, cukier, paprykę (mamy wędzoną). Dobrze wymieszaj

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2. Dodaj mleko, jajko. Dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3. Wlej ser, kukurydzę. Mieszaj, aż będzie gładka. Dodaj drobno posiekane chili. Ciasto gotowe

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    4. Rozgrzej olej. Łyżką rozprowadź ciasto na oleju. Smażyć na złoty kolor. Nasze pączki są gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy