krążki cebuli do piwa

Zrób świetną przekąskę w domu-pyszną i niezwykłą! Kiedy dali mi spróbować krążków cebuli w cieście, nie mogłem od razu ustalić, co to jest. I dopiero po szczegółowym opisie procesu gotowania wypróbowałem marynowaną cebulę w tym cudownym naczyniu. Zwykle takie pierścienie podaje się do piwa. Więc śmiało-do kulinarnych wyczynów!
LiliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 5 g
tłuszcze 31 % 14 g
węglowodany 58 % 26 g
249 kcal
IG: 31 / 0 / 69

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

1. Obierz cebulę, pokrój w pierścienie (nie musisz robić zbyt cienkich pierścieni, w przeciwnym razie odkształcą się podczas gotowania, niech grubość wyniesie około 0,5 cm).

2. Wlej kefir do miski, dodaj sól i pieprz, a następnie włóż do niego krążki cebuli. Pozostaw do marynowania w lodówce przez co najmniej 2 godziny.

3. W osobnym pojemniku rozbij jajko, wlej mleko, dodaj sól, ubij trzepaczką. Do powstałej masy Wprowadzamy stopniowo mąkę, skrobię kukurydzianą, cały czas energicznie ubijamy masę trzepaczką. Ciasto wzbogacamy czerwoną papryką, oregano i czosnkiem w proszku, mieszamy. Ciasto powinno być bardzo grube. Jeśli masa nadal okazała się płynna, zagęszczamy ją skrobią kukurydzianą.

4. W jednej misce wlej bułkę tartą, w drugiej mąkę. Zanurz krążek cebuli w mące, następnie w cieście, a następnie w bułce tartej.

5. Wlej olej roślinny do rondla, podgrzej go do około 190 stopni i smaż w nim przygotowane krążki cebuli przez 1 minutę z każdej strony.

6. Gotową przekąskę układamy na kilka minut na papierowej serwetce, aby nadmiar tłuszczu został wchłonięty, podajemy pożyczkę.

teraz możesz w pełni cieszyć się wyśmienitym daniem)

na zdrowie !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Oregano wytrawne - 306   kcal/100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g

Podobne przepisy