skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz cebulę, pokrój w pierścienie (nie musisz robić zbyt cienkich pierścieni, w przeciwnym razie odkształcą się podczas gotowania, niech grubość wyniesie około 0,5 cm).
2. Wlej kefir do miski, dodaj sól i pieprz, a następnie włóż do niego krążki cebuli. Pozostaw do marynowania w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
3. W osobnym pojemniku rozbij jajko, wlej mleko, dodaj sól, ubij trzepaczką. Do powstałej masy Wprowadzamy stopniowo mąkę, skrobię kukurydzianą, cały czas energicznie ubijamy masę trzepaczką. Ciasto wzbogacamy czerwoną papryką, oregano i czosnkiem w proszku, mieszamy. Ciasto powinno być bardzo grube. Jeśli masa nadal okazała się płynna, zagęszczamy ją skrobią kukurydzianą.
4. W jednej misce wlej bułkę tartą, w drugiej mąkę. Zanurz krążek cebuli w mące, następnie w cieście, a następnie w bułce tartej.
5. Wlej olej roślinny do rondla, podgrzej go do około 190 stopni i smaż w nim przygotowane krążki cebuli przez 1 minutę z każdej strony.
6. Gotową przekąskę układamy na kilka minut na papierowej serwetce, aby nadmiar tłuszczu został wchłonięty, podajemy pożyczkę.
teraz możesz w pełni cieszyć się wyśmienitym daniem)
na zdrowie !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g

