skład / składniki
metoda gotowania
obierz cebulę, pokrój w pierścienie (niezbyt cienkie, w przeciwnym razie pękną). Ostrożnie oddziel każdy pierścień.
wlej mleko do głębokiej miski, włóż do niego krążki cebuli, dodaj sos Tabasco (ponieważ jest ostry ,nie dodawaj dużo na raz, lepiej dokładnie zmierzyć i dostosować do smaku).
pieprz i sól zawartość pojemnika, pozwól mu trochę marynować, 10 minut (upewnij się, że cebula jest całkowicie pokryta marynatą).
w jednym pojemniku wymieszaj mąkę i czerwoną paprykę, w innym wlej bułkę tartą.
każdy krążek cebuli panierujemy w mące, następnie wracamy do marynaty, zanurzamy i ponownie panierujemy ze wszystkich stron, tylko w bułce tartej.
smażyć krążki cebuli w dobrze rozgrzanym oleju roślinnym po obu stronach.
rozłóż na dużym naczyniu i poczęstuj się!
podawaj ulubiony sos do krążków cebuli i zaskakuj znajomych.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Sos Tabasco - 12 kcal/100g