Czeczil frytki

chrupiąca pyszna przekąska jest dobra do piwa! Gotowanie jest bardzo proste! Uwielbiamy gotować ten konkretny ser w głębokim tłuszczu. Po raz pierwszy spróbowali go w barze piwnym - bardzo zapamiętany ze względu na swój smak. Potem próbowali usmażyć Chechil w domu - wszystko się udało. Gotowanie jest elementarne!
♥+♥IrinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 11 g
tłuszcze 83 % 58 g
węglowodany 1 % 1 g
570 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

pierwszą rzeczą do zrobienia jest rozbicie sera Chechil na pojedyncze włókna. Zbyt długie mogą być cięte.
teraz wlej olej do frytkownicy, a jeśli nie ma frytkownicy, na patelnię z grubym dnem rozgrzej ją i rozłóż włókna sera.
smaż ser, aż będzie chrupiący i złoty. Szybko się smaży - nie spalaj!
wyjmujemy smażony ser, kładziemy go na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar oleju.

przekąska jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chechil - 313   kcal/100g

Podobne przepisy