frytki w całości

frytki można również ugotować w całości! Spróbuj-jest bardzo smaczny! Bardzo lubimy gotować takie ziemniaki, gdy są świeże-tylko z ogrodu. Zwykle wszystkie małe ziemniaki trafiają na taką ucztę. Szczególnie kochają ją dzieci. Jako przekąska jest również dobra, no i po prostu-pyszny i satysfakcjonujący obiad.
lastochkiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 1 g
tłuszcze 72 % 33 g
węglowodany 26 % 12 g
337 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min

1. Małe ziemniaki należy umyć i obrać przed smażeniem. Cóż, jeśli jest to młody ziemniak-nie można go obrać.
2. Rozgrzej olej we frytkownicy lub rondlu, dodaj kilka igieł rozmarynu. W wersji z patelnią można użyć metalowego Sitka durszlaka, aby ułatwić ładowanie i wyjmowanie ziemniaków.
3. Smaż ziemniaki partiami w oleju na średnim ogniu, aby ziemniaki były dobrze ugotowane i nie paliły się przez 7-10 minut. Przed pierwszym załadowaniem ziemniaków Usuń rozmaryn z oleju, w przeciwnym razie spali się w nim.
4. Gotowe ziemniaki osuszyć ręcznikami papierowymi, doprawić solą, posypać ziołami i podawać na gorąco.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy