frytki na patelni wok
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Ziemniaki należy obrać, umyć. Odstaw na około godzinę w zimnej wodzie.
2. Następnie należy go pokroić w paski na specjalnej tarce lub nożem.
3. Rozgrzej patelnię wok z olejem i solą.
4. Smaż frytki w paski na średnim ogniu, aż będą ugotowane.
5. Wysuszyć gotowe różowe plastry z oleju papierowymi serwetkami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g