pączki twarogowe w 10 minut
skład / składniki
25
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie produkty.
Krok 2:
Wlej twaróg do głębokiej miski i dodaj surowe jajko, dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Następnie wlej cukier, wymieszaj.
Krok 4:
Wprowadź proszek do pieczenia lub sodę gaszoną.
Krok 5:
Dodaj mąkę pszenną, wymieszaj.
Krok 6:
Rękami zagnieść gęste ciasto.
Krok 7:
Podziel ciasto na kilka kawałków. Z każdego kawałka zroluj kulki wielkości orzecha włoskiego.
Krok 8:
Na gorącym oleju smaż pączki na złoty kolor.
Krok 9:
Ułóż pączki na papierowej serwetce.
Krok 10:
Podawaj pączki twarogowe do herbaty na ciepło. W razie potrzeby można je posypać cukrem pudrem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g