placki bez drożdży, jajek i mleka bombki smażone

za pół godziny na twoim stole pyszne ciasta! uniwersalne, ekonomiczne najprostsze ciasto. nadzienie może być dowolne. olej do smażenia też nie wymaga dużo, nie Frytkownica nadal pływać. odbywa się za chwilę. główny czas zjada walcowanie ciasta i wycinanie ciastek szklanką! oprócz tego nadzienia robiłam jeszcze z: zieloną cebulą i jajkiem (dodałem trochę płynnego sera topionego na wiązkę), z gotowanym skondensowanym mlekiem, z nadzieniem Grzybowo-ziemniaczanym i cebulowo-grzybowym oraz z dżemem! jednak wypełnienie dla twojej wyobraźni i preferencji. ciasto jest neutralne, więc dobrze pasuje do każdego nadzienia! och, zrobiłem to również z masą twarogową! mniam mniam!
LollipopAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 30 % 16 g
węglowodany 55 % 29 g
260 kcal
IG: 3 / 0 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki. Tutaj na zdjęciu są tylko główne. bez soli, cukru, wody, oleju roślinnego i sody.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Roztopiony ser miażdżymy widelcem lub trzema na tarce, dla kogo jest to wygodniejsze. dodaj majonez i posiekane pomidory.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Oto gotowe nadzienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Cukier, sól, sodę rozpuszczamy w wrzącej wodzie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej olej roślinny do wody.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przesiej mąkę. ilość mąki może być nieco większa lub nieco mniejsza,zależy od mąki.Zajęło mi to 5 szklanek i łyżkę stołową. ciasto nie powinno się kleić, ale z mąką nie należy przesadzać, dodawać stopniowo. nadmiar mąki sprawia, że jest gumowaty.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozwałkuj ciasto (2-2, 5 mm. Jeśli cienko może się rozerwać, zbyt grube nie usmaży się) i rozłóż nadzienie z obliczeniami, a następnie przykryj krawędzią i po wycięciu szklanką, aby krawędzie sklejały się i nie wychodziły ze szwów. gdzieś 1,5-2 łyżeczki

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przykryj drugą połową ciasta i pokrój szklanką.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Oto moje puste miejsca.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na patelni rozgrzej olej roślinny (olej powinien mieć przyzwoitą wysokość 1-2 mm, aby przelał się na patelnię) smaż przez 1-2 minuty z jednej strony. są smażone natychmiast, jak naleśniki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Jest teraz po drugiej stronie. rozłóż na serwetkach, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Okazuje się przyzwoitą zjeżdżalnią pyszności. 25-30 sztuk. 55-57 gr. jeden placek.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Oto są gotowe, pyszne przekąski ze świeżymi warzywami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser "Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy