deser owocowo-jagodowy

witaminy, które chcesz jeść każdego dnia!
KseniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 89 % 8 g
32 kcal
IG: 38 / 63 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min
pokrój owoce i jagody w drobną kostkę.

połóż pierścień do serwowania na talerzu, włóż do niego gęste warstwy deseru owocowo-jagodowego, posyp cukrem pudrem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Melon"kantalupa" - 19   kcal/100g
  • Melon"kołchoźnica" - 28   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Porzeczka czerwona - 39   kcal/100g

Podobne przepisy