skład / składniki
metoda gotowania
co to są kanapki wszyscy wiedzą. Są kochani za szybkość gotowania, różnorodność i wszechstronność. Kanapki podawane są na świątecznym stole, na śniadanie, jako przekąska, biorą do pracy jako hamulec, dają ze sobą do szkoły. Piękne, prawda?
chleb jest traktowany jako podstawa kanapki. Może to być miękki, świeży chleb, może to być również tosty lub chrupiąca skórka. Kanapki są pyszne z białym chlebem, podobnie jak z czarnym.
ten przepis wykorzystuje czarny chleb bez drożdży, będzie również smaczny z chlebem zbożowym. Olej należy wybrać wysokiej jakości. Jeśli nie domowej roboty, Kup od zaufanego producenta. Olej powinien mieć wysoki procent tłuszczu.
Szprot nadaje się do pikantnego solenia. Ryba musi być duża, aby można ją było łatwo obrać. Jajko można wziąć zarówno z kurczaka, jak i przepiórki. Jest do smaku i do woli.
1. Wlej więc wodę do rondla, włóż tutaj jajka, Wyślij do ognia. Gotuj jajka przez 3-4 minuty od momentu wrzenia. Jeśli gotujesz mniej-żółtko będzie płynne, jeśli gotujesz dłużej-strome. Potrzebny jest złoty środek.
2. Gotowane jajka schładzamy w pojemniku z zimną wodą, a następnie obieramy, kroimy na pół.
3. Oczyść szprot: Usuń głowy, pokrój rybę wzdłuż, Usuń grzbiet i wnętrze.
4. Kromki chleba posmarować masłem. Połóż filetowaną rybę na oleju, a następnie połóż połowę jajka.
5. Moja zielona cebula, udekoruj ją kanapką. Pieprz do smaku.
serwujemy na talerzu, dekorując plasterkiem Limanu według uznania.
cóż, jest piękny i pyszny.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Szprot Bałtycki - 137 kcal/100g
- Szprot wędzony na gorąco - 162 kcal/100g
- Szprot kaspijski - 191 kcal/100g
- Szprot pikantnego solenia - 154 kcal/100g
- Szprot słony - 137 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g