kanapki ze szprotem

Przygotuj proste i smaczne danie-szybka, minutowa sprawa! Kanapki ze szprotem to świetna przekąska. Przygotowanie ich nie jest trudne, zajmuje minimum czasu. Jajka można wziąć z kurczaka, będzie również pyszne z przepiórką. Ten plan kanapek jest sycący i wysokokaloryczny. Olej, jajko, szprot to nie tylko zestaw składników, ale także cenne źródła witamin, przydatnych substancji organicznych. A ponadto czarny chleb bez drożdży przynosi korzyści zdrowotne.
Lenochka5Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 9 g
tłuszcze 36 % 12 g
węglowodany 36 % 12 g
189 kcal
IG: 8 / 92 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

co to są kanapki wszyscy wiedzą. Są kochani za szybkość gotowania, różnorodność i wszechstronność. Kanapki podawane są na świątecznym stole, na śniadanie, jako przekąska, biorą do pracy jako hamulec, dają ze sobą do szkoły. Piękne, prawda?

chleb jest traktowany jako podstawa kanapki. Może to być miękki, świeży chleb, może to być również tosty lub chrupiąca skórka. Kanapki są pyszne z białym chlebem, podobnie jak z czarnym.

ten przepis wykorzystuje czarny chleb bez drożdży, będzie również smaczny z chlebem zbożowym. Olej należy wybrać wysokiej jakości. Jeśli nie domowej roboty, Kup od zaufanego producenta. Olej powinien mieć wysoki procent tłuszczu.

Szprot nadaje się do pikantnego solenia. Ryba musi być duża, aby można ją było łatwo obrać. Jajko można wziąć zarówno z kurczaka, jak i przepiórki. Jest do smaku i do woli.

1. Wlej więc wodę do rondla, włóż tutaj jajka, Wyślij do ognia. Gotuj jajka przez 3-4 minuty od momentu wrzenia. Jeśli gotujesz mniej-żółtko będzie płynne, jeśli gotujesz dłużej-strome. Potrzebny jest złoty środek.

2. Gotowane jajka schładzamy w pojemniku z zimną wodą, a następnie obieramy, kroimy na pół.

3. Oczyść szprot: Usuń głowy, pokrój rybę wzdłuż, Usuń grzbiet i wnętrze.

4. Kromki chleba posmarować masłem. Połóż filetowaną rybę na oleju, a następnie połóż połowę jajka.

5. Moja zielona cebula, udekoruj ją kanapką. Pieprz do smaku.

serwujemy na talerzu, dekorując plasterkiem Limanu według uznania.

cóż, jest piękny i pyszny.

Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Szprot Bałtycki - 137   kcal/100g
  • Szprot wędzony na gorąco - 162   kcal/100g
  • Szprot kaspijski - 191   kcal/100g
  • Szprot pikantnego solenia - 154   kcal/100g
  • Szprot słony - 137   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy