kanapki z kiełbasą i serem w kuchence mikrofalowej

gorące kanapki to ulubiona opcja na przekąskę! Kanapki to świetna przekąska na codzienny i świąteczny stół. To danie to świetna okazja do improwizacji. Kanapki można przygotowywać otwarte i zamknięte, przekąski i desery, zimne i gorące.
KomarovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 9 g
tłuszcze 47 % 17 g
węglowodany 28 % 10 g
198 kcal
IG: 11 / 0 / 89

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

proponuję przepis na robienie kanapek z kiełbasą i serem w kuchence mikrofalowej. Jako bazę Użyj wybranego białego, szarego lub brązowego chleba. Masło, majonez, sos nadają się jako pasta. Ciekawy smak okaże się przy użyciu masła z ziołami i czosnkiem. Kiełbasa może być dowolna-gotowana, wędzona lub szynka, wskazane jest, aby nie używać zbyt słonej odmiany. Polecam stosowanie dwóch rodzajów sera-miękkiego lub topionego i twardego o klasycznym smaku. Pomidory w przepisie można zastąpić keczupem.
składniki kanapek mogą rozpadać się w procesie przenoszenia z deski na talerz, dlatego montaż naczynia należy wykonać na talerzu do pieczenia w kuchence mikrofalowej.
pokrój chleb na porcje, połóż na talerzu. Majonez wymieszać z czosnkiem przepuszczonym przez prasę. Posmaruj chleb majonezem.
ułóż francuską musztardę zbożową na wierzchu, rozłóż ją na kanapce. Miękki ser (ser serowy) pokroić w trójkąty, ułożyć na musztardzie. Kiełbasę pokroić w plastry o grubości 3 - 4 mm. ułożyć na wierzchu sera. Twardy ser pokroić w plasterki za pomocą odpowiedniego kieliszka lub szklanki. Ułóż krążki twardego sera na kiełbasie. Umieść pomidory koktajlowe w odstępach między komponentami.
Wyślij talerz do pieczenia z kanapkami do kuchenki mikrofalowej. Piec przez półtorej do dwóch minut na pełnej mocy, aż ser się stopi.
opłucz liście sałaty i osusz na ręczniku. Umieść liście sałaty na talerzu do serwowania. Ułóż kanapki na liściach sałaty, udekoruj krążkami pora na wierzchu. Możesz uzupełnić porcję ostrym sosem pomidorowym lub majonezem, świeżymi lub pieczonymi warzywami.
kanapki mają apetyczny wygląd, serowo mięsny smak z musztardowym finiszem. To danie dobrze komponuje się z gorącą słodką herbatą. Kanapki należy podawać na ciepło, aż ser się zestali.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Por - 33   kcal/100g
  • Chleb "darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 odmiany - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa "cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Musztarda ziarnista - 135   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy