skład / składniki
metoda gotowania
proponuję przepis na robienie kanapek z kiełbasą i serem w kuchence mikrofalowej. Jako bazę Użyj wybranego białego, szarego lub brązowego chleba. Masło, majonez, sos nadają się jako pasta. Ciekawy smak okaże się przy użyciu masła z ziołami i czosnkiem. Kiełbasa może być dowolna-gotowana, wędzona lub szynka, wskazane jest, aby nie używać zbyt słonej odmiany. Polecam stosowanie dwóch rodzajów sera-miękkiego lub topionego i twardego o klasycznym smaku. Pomidory w przepisie można zastąpić keczupem.
składniki kanapek mogą rozpadać się w procesie przenoszenia z deski na talerz, dlatego montaż naczynia należy wykonać na talerzu do pieczenia w kuchence mikrofalowej.
pokrój chleb na porcje, połóż na talerzu. Majonez wymieszać z czosnkiem przepuszczonym przez prasę. Posmaruj chleb majonezem.
ułóż francuską musztardę zbożową na wierzchu, rozłóż ją na kanapce. Miękki ser (ser serowy) pokroić w trójkąty, ułożyć na musztardzie. Kiełbasę pokroić w plastry o grubości 3 - 4 mm. ułożyć na wierzchu sera. Twardy ser pokroić w plasterki za pomocą odpowiedniego kieliszka lub szklanki. Ułóż krążki twardego sera na kiełbasie. Umieść pomidory koktajlowe w odstępach między komponentami.
Wyślij talerz do pieczenia z kanapkami do kuchenki mikrofalowej. Piec przez półtorej do dwóch minut na pełnej mocy, aż ser się stopi.
opłucz liście sałaty i osusz na ręczniku. Umieść liście sałaty na talerzu do serwowania. Ułóż kanapki na liściach sałaty, udekoruj krążkami pora na wierzchu. Możesz uzupełnić porcję ostrym sosem pomidorowym lub majonezem, świeżymi lub pieczonymi warzywami.
kanapki mają apetyczny wygląd, serowo mięsny smak z musztardowym finiszem. To danie dobrze komponuje się z gorącą słodką herbatą. Kanapki należy podawać na ciepło, aż ser się zestali.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Por - 33 kcal/100g
- Chleb "darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 odmiany - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g