kanapki mikrofalowe z kiełbasą i serem

gorące kanapki a la pizza w domu! Pyszne kanapki, zarówno na ciepło, jak i na zimno następnego dnia. Takie gorące kanapki są bardzo łatwe, a co najważniejsze szybkie i bardzo podobne w smaku do pizzy. W naszej rodzinie są zwykle spożywane jako śniadanie. A te mini pizze po schłodzeniu można złożyć w plastikowym pojemniku i zabrać ze sobą na piknik. Wszystkie dzieci są zawsze zachwycone takimi mini pizzami i proszą o więcej.
hallen-bunnyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 11 g
tłuszcze 53 % 18 g
węglowodany 15 % 5 g
200 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

kanapki takie jak nadzienie do każdej pizzy mogą być wykonane z dowolnego jedzenia, które masz w lodówce. Głównymi składnikami są sos i ser. Można do nich dodać grzyby, oliwki, koreańską marchewkę, marynowane ogórki, gotowane mięso lub drób. Możesz również użyć dowolnych sosów, zarówno domowych, jak i zakupionych, takich jak czosnek lub Tatar. Jeśli w domu nie ma keczupu, można go zastąpić pastą pomidorową.

opisałem moją ulubioną kombinację produktów w tym przepisie. Pieczę pizzę z poniższym nadzieniem, tylko zamiast bochenka używam ciasta.

do zrobienia takich wspaniałych kanapek potrzebujemy kuchenki mikrofalowej. Mam kuchenkę mikrofalową z grillem i bardzo lubię robić złotą skórkę na kanapkach za pomocą grilla. Ale wystarczy zwykła kuchenka mikrofalowa bez grilla, kanapki okażą się nie mniej smaczne. Jeśli w ogóle nie ma kuchenki mikrofalowej, kanapki a la pizza można upiec w piekarniku, ale zajmie to znacznie więcej czasu. A czas to pieniądz, jak mówią, i trzeba go oszczędzać.

więc zaczynajmy!

1. Cienko pokrój bochenek lub biały chleb.

2. Wymieszaj keczup z majonezem. Cienką warstwą posmaruj każdy plasterek bochenka powstałym sosem.

3. Drobno posiekaj cebulę i ułóż na plasterkach bochenka. Możesz lekko podsmażyć cebulę na oleju roślinnym, aby była miękka. Ale lubię żeby cebula była lekko chrupiąca, więc dodaję surową.

4. Gotowaną kiełbasę doktorską (możesz wziąć dowolną kiełbasę, nawet surową wędzoną) pokroić w kostkę i ostrożnie ułożyć na kanapkach.

5. Zetrzyj ser na drobnej tarce i rozłóż ostatnią warstwę na kanapkach.

6. Wysyłamy nasze kanapki a la pizza do kuchenki mikrofalowej na 2-7 minut (w zależności od mocy kuchenki mikrofalowej). Możesz je zrumienić w trybie "grill", ale jest to opcjonalne. Kanapki należy przechowywać w kuchence mikrofalowej, aż ser się stopi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy