skład / składniki
metoda gotowania
kanapki takie jak nadzienie do każdej pizzy mogą być wykonane z dowolnego jedzenia, które masz w lodówce. Głównymi składnikami są sos i ser. Można do nich dodać grzyby, oliwki, koreańską marchewkę, marynowane ogórki, gotowane mięso lub drób. Możesz również użyć dowolnych sosów, zarówno domowych, jak i zakupionych, takich jak czosnek lub Tatar. Jeśli w domu nie ma keczupu, można go zastąpić pastą pomidorową.
opisałem moją ulubioną kombinację produktów w tym przepisie. Pieczę pizzę z poniższym nadzieniem, tylko zamiast bochenka używam ciasta.
do zrobienia takich wspaniałych kanapek potrzebujemy kuchenki mikrofalowej. Mam kuchenkę mikrofalową z grillem i bardzo lubię robić złotą skórkę na kanapkach za pomocą grilla. Ale wystarczy zwykła kuchenka mikrofalowa bez grilla, kanapki okażą się nie mniej smaczne. Jeśli w ogóle nie ma kuchenki mikrofalowej, kanapki a la pizza można upiec w piekarniku, ale zajmie to znacznie więcej czasu. A czas to pieniądz, jak mówią, i trzeba go oszczędzać.
więc zaczynajmy!
1. Cienko pokrój bochenek lub biały chleb.
2. Wymieszaj keczup z majonezem. Cienką warstwą posmaruj każdy plasterek bochenka powstałym sosem.
3. Drobno posiekaj cebulę i ułóż na plasterkach bochenka. Możesz lekko podsmażyć cebulę na oleju roślinnym, aby była miękka. Ale lubię żeby cebula była lekko chrupiąca, więc dodaję surową.
4. Gotowaną kiełbasę doktorską (możesz wziąć dowolną kiełbasę, nawet surową wędzoną) pokroić w kostkę i ostrożnie ułożyć na kanapkach.
5. Zetrzyj ser na drobnej tarce i rozłóż ostatnią warstwę na kanapkach.
6. Wysyłamy nasze kanapki a la pizza do kuchenki mikrofalowej na 2-7 minut (w zależności od mocy kuchenki mikrofalowej). Możesz je zrumienić w trybie "grill", ale jest to opcjonalne. Kanapki należy przechowywać w kuchence mikrofalowej, aż ser się stopi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g