pasztet ze smalcu

obfity pasztet w pośpiechu, gotowanie jest proste! Mój dziadek jest miłośnikiem wszelkiego rodzaju pasztetów, nawet skoroszyt kulinarny dla siebie)) ma tam wątrobę, ryby, a nawet smalec! Oto ostatni pasztet, o którym chcę powiedzieć: ugotowałem męża, więc nie można go odciągnąć za uszy) szczególnie podoba mi się chleb żytni. Spróbuj I ty!
Ola-YayaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 3 g
tłuszcze 93 % 77 g
węglowodany 4 % 3 g
707 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

1. Solony smalec kroimy w małe kostki.

2. Obierz czosnek.

3. Koperek umyć, osuszyć ręcznikami papierowymi, drobno posiekać nożem.

4. Włóż smalec, czosnek, koperek do miski blendera, dodaj szczyptę czarnego mielonego pieprzu.

5. Zmiel składniki do konsystencji pasty.

rozłóż na kawałku chleba i jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy topiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g

Podobne przepisy