sok z marchwi i buraków
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Obierz marchewki
Krok 3:
I buraki
Krok 4:
Drobno zetrzyj marchewki
Krok 5:
I buraki
Krok 6:
I wyciśnij sok
Krok 7:
Po czym wymieszać
Krok 8:
W szklance lub dzbanku.
Krok 9:
Jeśli uważasz, że sok jest nadal zbyt ostry w tych proporcjach, możesz dodać trochę wody.
Krok 10:
Jedzenie popijane takim sokiem bez wątpienia przyniesie korzyści tylko Twojemu ciału.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g