Sałatka Chicago
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki na sałatkę.
Krok 2:
Ugotuj jajka. Pokrój wędzone mięso z kurczaka w kostkę.
Krok 3:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 4:
Jajka na twardo zetrzyj na grubej tarce.
Krok 5:
Pieczarki opłucz i pokrój w plastry.
Krok 6:
Pokrój cebulę w kostkę.
Krok 7:
Pokrój pomidory.
Krok 8:
Smażyć cebulę i grzyby na oleju roślinnym.
Krok 9:
Nasmaruj spód formy jedną łyżką majonezu i ułóż wędzonego kurczaka.
Krok 10:
Posyp startym serem i posmaruj jedną łyżką majonezu.
Krok 11:
Rozłóż gotowane starte jajka.
Krok 12:
Następna warstwa to smażone grzyby z cebulą. Majonez nie jest już potrzebny.
Krok 13:
I na koniec połóż plasterki pomidora na sałatce. Wysyłamy do lodówki na 30 minut.
Krok 14:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g