Sałatka z czerwonej ryby i pomidorów
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plasterki.
2. Łosoś rozprowadzamy ze słoika, usuwamy kości, rozbieramy mięso rękami na małe kawałki.
3. Awokado przecinamy na pół, usuwamy kość, oddzielamy miąższ łyżką i kroimy na kawałki.
4. W salaterce układamy pomidory, awokado, łososia i oliwki, posypujemy sokiem z cytryny, polewamy oliwą z oliwek, solimy do smaku, mieszamy.
na stole taką sałatkę najlepiej podawać w porcjach.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g