Sałatka z czerwonej ryby i pomidorów

Zaskocz gości oryginalną sałatką! Magiczny smak! Sałatka z czerwoną rybą i pomidorami jest mega pikantna, samowystarczalna, jasna i apetyczna! Jego główną atrakcją jest to, że sałatka jest podawana w porcjach. Pomidory do gotowania muszą być mięsiste, a awokado powinno być absolutnie Dojrzałe.
ŚnieżkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 6 g
tłuszcze 57 % 13 g
węglowodany 17 % 4 g
173 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plasterki.

2. Łosoś rozprowadzamy ze słoika, usuwamy kości, rozbieramy mięso rękami na małe kawałki.

3. Awokado przecinamy na pół, usuwamy kość, oddzielamy miąższ łyżką i kroimy na kawałki.

4. W salaterce układamy pomidory, awokado, łososia i oliwki, posypujemy sokiem z cytryny, polewamy oliwą z oliwek, solimy do smaku, mieszamy.

na stole taką sałatkę najlepiej podawać w porcjach.

jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Łosoś mielony - 130   kcal/100g
  • Łosoś wędzony - 162   kcal/100g
  • Łosoś z grilla - 283   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 201   kcal/100g
  • Łosoś solony - 269   kcal/100g
  • Łosoś saute - 379   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy