skład / składniki
metoda gotowania
Przygotuj składniki do gotowania kaszy manny w kuchence mikrofalowej. Oczywiście można to nazwać szybkim sposobem przygotowania śniadania, jeśli kasza manna potrzebuje jednej lub dwóch porcji. Jeśli kasza manna musi być gotowana dla dużej rodziny, lepiej jest użyć klasycznej metody gotowania - na kuchence. Ponieważ kaszę mannę w kuchence mikrofalowej można gotować w jednej małej misce na raz. Aby przygotować owsiankę w kuchence mikrofalowej, potrzebujesz ceramicznego lub szklanego głębokiego kubka lub talerza, bez pozłacanych krawędzi lub specjalnych naczyń do kuchenki mikrofalowej.
wlej semolinę do miski, dodaj cukier i sól, ilość cukru i soli można zmienić w zależności od preferencji smakowych. Wlej suche składniki mlekiem. Wymieszaj, aby cukier i sól były równomiernie rozłożone i rozpuszczone. Miska powinna być tak głęboka, aby składniki zajmowały w niej poziom nie wyższy niż połowa, w przeciwnym razie podczas gotowania i gotowania owsianki zawartość kubka może wybiec poza nią do kuchenki mikrofalowej.
postaw miskę z semoliną w kuchence mikrofalowej. Ustawiamy moc na 750 watów i włączamy kuchenkę mikrofalową na 1,5 minuty. Wyjmujemy kubek z kaszy manny z kuchenki mikrofalowej, robimy to ostrożnie, używamy rękawic kuchennych, ponieważ Na zewnątrz kubek jest bardzo gorący. Wymieszaj owsiankę. Dodaj kawałek masła do kubka owsianki. Ponownie włóż miskę owsianki do kuchenki mikrofalowej na 1,5 minuty przy tej samej mocy. Wyjmujemy owsiankę i podajemy do stołu. opcjonalnie ze świeżymi jagodami, dżemem lub dżemem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g