skład / składniki
metoda gotowania
Riet to jedna z metod gotowania mięsa i ryb. W rzeczywistości jest to ten sam pasztet, ma tylko inną konsystencję, jego struktura jest bardziej szorstka, jakby włóknista. Francuskie danie, nieco przypominające rodzimy pasztet, ma swój szczególny smak i smak. Przygotowują Riet nie tylko z ryb, ale także z mięsa, dziczyzny. Riety rybne są bardzo różne, można je przygotować z mięsa rybnego lub z konserw. Najczęściej używa się do tego ryb z rodziny łososiowatych. Filety można gotować lub gotować na parze, a następnie przystąpić do dalszego gotowania. W rzeczywistości istnieje wiele przepisów, każdy dostosowuje składniki do własnego gustu. Do naczynia dodaje się gotowaną marchewkę, kapary, paprykę w puszkach i inne składniki. Ten sam przepis przewiduje przygotowanie najprostszej riety z konserw, więc łosoś powinien być naturalny, bez dodatku oleju. Ser twarogowy można zastąpić jogurtem naturalnym bez wypełniaczy.
1. Odcedź płyn z łososia w puszkach, włóż do miski, ugniataj widelcem. Nie trzeba mocno ugniatać, Tekstura Riet nie powinna być jednolita.
2. Wyciśnij sok z cytryny, wlej łososia, sól do smaku, delikatnie wymieszaj.
3. Umyj zieloną cebulę pod bieżącą wodą, osusz ręcznikami papierowymi, drobno posiekaj, połóż na rybach.
4. Na koniec dodaj ser twarogowy, delikatnie wymieszaj.
Riet jest gotowy!
jedz Riet z tostami, miękkim świeżo upieczonym chlebem, z zbożowymi chlebami dietetycznymi, w każdym razie będzie pyszny! Zwykle podaje się danie na stole we wspólnej salaterce, a ci, którzy siedzą przy stole, już sami tworzą tosty.& nbsp;Riet to świetna opcja na piknik!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g