skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Obierz marchewki, umyj. Następnie pocieramy go koreańską tarką, jeśli nie, to trzy na zwykłej.
Krok 3:
Pomidory, ogórek i cebulę obrać, umyć. Pokrój ogórek i pomidory w paski, drobno posiekaj cebulę, jeśli jest gorzka, zalej ją wrzącą wodą i spłucz zimną wodą.
Krok 4:
Umyj Jabłko, obierz je, pokrój w paski. Umyj warzywa pod bieżącą wodą i drobno posiekaj.
Krok 5:
Na osobnym talerzu wymieszaj olej roślinny, sól, cukier i sok z połowy cytryny. Jeśli nie ma cytryny, możesz ją zastąpić octem jabłkowym - 1 łyżeczką. Mieszać.
Krok 6:
Włóż wszystkie posiekane składniki do dużej filiżanki, napełnij mieszanką oleju roślinnego.
Krok 7:
Wszystko dobrze wymieszaj. Odstawiamy sałatkę na 10 minut. Następnie możesz ponownie wymieszać, ponieważ warzywa dadzą sok.
Krok 8:
Sałatka jest gotowa. Rozłóż porcje, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g