Krem Raffaello
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do robienia kremów. Jeśli naprawdę lubisz kokos, możesz dodać więcej wiórów, do 50 gramów.
Krok 2:
Umieść masło w porcelanowej misce i rozpuść w łaźni wodnej.
Krok 3:
Rozbij tabliczkę białej czekolady na małe kawałki.
Krok 4:
Dodaj czekoladę do masła i rozpuść na gładką masę.
Krok 5:
Wyjmij miskę z łaźni wodnej i dodaj mleko skondensowane. Mieszaj łyżką.
Krok 6:
Dodaj płatki kokosowe i kontynuuj mieszanie w jednym kierunku. Mieszaj, aż uzyskasz gęstą, mlecznobiałą jednorodną masę. Ten proces zajął mi około 20 minut.
Krok 7:
Gotowy krem Raffaello do ostygnięcia.
Krok 8:
Możesz wypełnić nim kosze, eklery. Możesz włożyć do miski, posypać startą czekoladą i zjeść jako deser
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g