masa serowa domowej roboty
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Włóż twaróg do miski blendera.
Krok 3:
Część wiśni (zostawiamy trochę do podania) lub możemy wszystkie jagody.
Krok 4:
Cukier.
Krok 5:
Mleko.
Krok 6:
Ubijaj przez 1-2 minuty, aż będzie gładka. Aby uzyskać gładkość, czasami dobrze jest używać blendera w trybie pulsacyjnym.
Krok 7:
Włóż do kubka (lub miski).
Krok 8:
Udekoruj.
Krok 9:
Serwujemy naszą masę serową! Wszystko genialne-proste!!!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g