Łatwa letnia sałatka pomidory ogórki warzywa

lekka sałatka sezonowa zajmie należne jej miejsce w Twoim menu! Szybkość przygotowania, lekkość i smak. Dobrze orzeźwia w upalny letni dzień Uwielbiam tę sałatkę od trzech do czterech lat. Kiedy jem, zawsze przypominam sobie dzieciństwo, jestem nostalgiczny, a zapach świeżych ogórków przypomina mi lato. Nazwa sałatki została wymyślona przez matkę i tak to nazywamy.
Krystyna WatalińskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 67 % 8 g
węglowodany 25 % 3 g
82 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

wszystko jest dość proste, patrząc na zdjęcie, możesz sam zgadnąć, jak zrobić tę sałatkę!)

1.Warzywa należy umyć, w razie potrzeby obrać ogórki
2.Ogórki pokroić w kostkę, a następnie pomidory. Możesz pokruszyć warzywa (tradycyjnie jest to zielona cebula lub koperek)
3. Dopraw śmietaną lub olejem roślinnym, solą do smaku i podawaj.
4. Z sałatką możesz fantazjować, dodać gotowane jajko lub kiełbasę. Papryka.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy