Roladki z kurczaka z brokułami i serem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
gotuj brokuły w osolonej wodzie przez 5-6 minut. Ostudzić. Podziel na kwiatostany.
filet z kurczaka bić między dwoma foliami spożywczymi.
sól, pieprz, roztopiony ser i brokuły.
za pomocą folii zwiń rolkę i przymocuj ją nitką.
smażyć na oleju roślinnym z obu stron przez dwie minuty z każdej strony.
ułóż bułki na blasze do pieczenia wysmarowanej olejem roślinnym, przykryj i gotuj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut.
na patelni, na której usmażono bułki, podgrzej mleko, dodaj bulion, zmiażdżone ząbki czosnku, sól, pieprz, dodaj paprykę i zagotuj.
odcedź gotowy sos.
bułki pokroić w bułki, ułożyć na talerzu i podawać z sosem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g