wieprzowina amatorska
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój wieprzowinę na małe kawałki.
smaż mięso na oleju roślinnym.
dodaj cebulę i podsmaż razem z mięsem.
dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i podsmaż.
śmietanę rozcieńczyć wodą, solą, pieprzem, dodać mąkę, wymieszać i wlać mięso z cebulą i pieprzem.
dusić wieprzowinę w sosie na małym ogniu przez 15-20 minut.
smaż mięso na oleju roślinnym.
dodaj cebulę i podsmaż razem z mięsem.
dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i podsmaż.
śmietanę rozcieńczyć wodą, solą, pieprzem, dodać mąkę, wymieszać i wlać mięso z cebulą i pieprzem.
dusić wieprzowinę w sosie na małym ogniu przez 15-20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g