skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przygotuj marynatę.
aby to zrobić, dodaj sól, pieprz do keczupu, czosnek posiekany w wyciskarce do czosnku, cebulę startą na drobnej tarce.
marynuj wieprzowinę, wcierając marynatę.
przykryj miskę mięsa folią spożywczą i wstaw do lodówki na 8-12 godzin.
w formie umieść folię tak, aby krawędzie były podniesione o kilka centymetrów.
włóż marynowaną wieprzowinę do formy, wlej pozostałą marynatę na mięso i przykryj folią.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i odstaw mięso na dwie godziny.
wyjmij formę z mięsem, Wytnij pokrywkę z folii, posmaruj powierzchnię wieprzowiny miodem.
zwiększ temperaturę do 250 stopni i umieść formę z mięsem na kolejne 10 minut, aby utworzyć skórkę.
Przenieś gotową wieprzowinę na półmisek.
wlej sos mięsny do sosjerki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g