wieprzowina w sosie miodowym z pieczonymi ogórkami

smakosze będą w szoku! Delikatne, Oryginalne i proste! Smacznie. Okazuje się bardzo smaczna i interesująca wieprzowina w sosie miodowym.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 6 g
tłuszcze 37 % 13 g
węglowodany 46 % 16 g
201 kcal
IG: 35 / 0 / 65

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
pokrój umyte ogórki w kostkę. Nasiona cięte i składane osobno.

wymieszaj połowę sosu sojowego z dwiema łyżkami octu winogronowego, włóż tutaj ogórki na 30 minut.

drobno zetrzyj obrany imbir. Dodaj go do nasion ogórka. Dodaj skórkę z cytryny, miód, olej roślinny i sos sojowy - wszystko dobrze wymieszaj.

pokrój wieprzowinę na kawałki w poprzek włókien i polej gotowanym sosem.

leżeć przez pół godziny.

Usuń ogórki z marynaty, osusz serwetkami, a następnie usmaż z obu stron w rastrze.olej.

połóż opiekane ogórki na talerzu.

na patelni, na której się gotowali, podgrzej mocno Rast.olej i usmażyć w nim wieprzowinę. Wystarczy 2 minuty na stronę. Wlać marynatę spod mięsa, zamknąć pokrywkę i gotować na wolnym ogniu przez kilka minut.

przełóż wieprzowinę na talerz z ogórkami, posyp zmielonym czarnym pieprzem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g

Podobne przepisy