bułka jabłkowa z gotowego ciasta francuskiego z twarogiem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
rozmrozić ciasto. Lekko rozwałkuj, umieść na środku twarożek z cukrem, wanilią, cynamonem i pokrojonymi jabłkami.
pokrój ciasto jak na zdjęciu. Następnie splot warkocz, posmaruj powierzchnię jajkiem.
aby bułka z ciasta francuskiego nie była kwaśna, lepiej jest wziąć suchy twaróg.
Piec bułkę z ciasta francuskiego w piekarniku w temperaturze 180 stopni do miękkości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g