ciasto z nadzieniem Makowo-jabłkowym
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
wlej wrzącą wodę do maku, nalegaj na około 30-40 minut, a następnie zmiażdż w blenderze (możesz użyć moździerza). Ale wcześniej mak należy przecedzić przez sitko.
przesiej mąkę, wlej cukier puder, zmielone migdały, wlej olej roślinny, włóż miąższ pieczonego jabłka. Zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki.
przygotowanie nadzienia. Łączymy z mlekiem sojowym mak, cukier, sok z cytryny. Podziel ciasto na kilka części - według liczby foremek. Układamy go w kształty, tworząc boki.
na wierzch ciasta kładziemy nadzienie makowe , na nim jabłka pokrojone w plasterki. Posmaruj sokiem z cytryny.
pieczemy przez 20-25 minut w 190 stopniach.
smacznego!
przesiej mąkę, wlej cukier puder, zmielone migdały, wlej olej roślinny, włóż miąższ pieczonego jabłka. Zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki.
przygotowanie nadzienia. Łączymy z mlekiem sojowym mak, cukier, sok z cytryny. Podziel ciasto na kilka części - według liczby foremek. Układamy go w kształty, tworząc boki.
na wierzch ciasta kładziemy nadzienie makowe , na nim jabłka pokrojone w plasterki. Posmaruj sokiem z cytryny.
pieczemy przez 20-25 minut w 190 stopniach.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mak (ziarno) - 556 kcal/100g
- Mak - 556 kcal/100g
- Soja suszona nie gotowana - 403 kcal/100g
- Soja gotowana - 130 kcal/100g
- Soja Mizo - 171 kcal/100g
- Soja kiełkowana surowa - 46 kcal/100g
- Mąka sojowa o pełnej zawartości tłuszczu - 421 kcal/100g
- Beztłuszczowa mąka sojowa - 326 kcal/100g
- Rafinowany olej sojowy - 899 kcal/100g
- Soja - 403 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g