wieprzowina w karmelu i brzoskwiniach w puszkach

Połączenie wieprzowiny, brzoskwiń i karmelu zachwyci każdego smakosza! Smacznie. Bardzo smaczna wieprzowina w karmelu w słodko-pikantnym sosie.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 10 g
tłuszcze 45 % 19 g
węglowodany 31 % 13 g
240 kcal
IG: 69 / 0 / 31

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
pokrój wieprzowinę w medaliony. Lekko odeprzeć.



w oleju roślinnym usmaż drobno posiekany czosnek.

usuń czosnek.



w oleju czosnkowym smaż medaliony mięsne przez 3 minuty z każdej strony.

ułóż połówki brzoskwiń w formie.



połóż smażone mięso na brzoskwiniach.

mięso posyp drobno posiekaną natką pietruszki.



w oleju, w którym smażono mięso, włóż pokrojone w kostkę brzoskwinie. Dodaj sos sojowy, sok z brzoskwiń, cukier, drobno posiekaną natkę pietruszki.

gdy sos trochę zgęstnieje, wlej go na mięso i włóż formę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15-20 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Brzoskwinie - 46   kcal/100g
  • Brzoskwinie w puszkach - 68   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy