wieprzowina w karmelu i brzoskwiniach
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój wieprzowinę w medaliony. Lekko odeprzeć.
w oleju roślinnym usmaż drobno posiekany czosnek.
usuń czosnek.
w oleju czosnkowym smaż medaliony mięsne przez 3 minuty z każdej strony.
ułóż połówki brzoskwiń w formie.
połóż smażone mięso na brzoskwiniach.
mięso posyp drobno posiekaną natką pietruszki.
w oleju, w którym smażono mięso, włóż pokrojone w kostkę brzoskwinie. Dodaj sos sojowy, sok z brzoskwiń, cukier, drobno posiekaną natkę pietruszki.
gdy sos trochę zgęstnieje, wlej go na mięso i włóż formę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15-20 minut.
w oleju roślinnym usmaż drobno posiekany czosnek.
usuń czosnek.
w oleju czosnkowym smaż medaliony mięsne przez 3 minuty z każdej strony.
ułóż połówki brzoskwiń w formie.
połóż smażone mięso na brzoskwiniach.
mięso posyp drobno posiekaną natką pietruszki.
w oleju, w którym smażono mięso, włóż pokrojone w kostkę brzoskwinie. Dodaj sos sojowy, sok z brzoskwiń, cukier, drobno posiekaną natkę pietruszki.
gdy sos trochę zgęstnieje, wlej go na mięso i włóż formę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15-20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g