ryż z kapustą i warzywami Lahanorizo
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój marchewki w kółka, a cebulę w duże kostki.
podsmaż marchewki i cebulę w oliwie z oliwek, aż będą przezroczyste. Tutaj dodaj drobno posiekaną zieloną cebulę.
po zrobieniu posiekanej kapusty. Jego ilość może różnić się smakiem. Moja rodzina uwielbia zarówno ryż, jak i kapustę, więc wziąłem dużo.
smażyć kapustę do karmelizacji na najwyższym ogniu. Następnie wlej sok pomidorowy i włóż przyprawy.
zmniejsz ogień, wszystko wymieszaj.
włóż szklankę ryżu lub pół szklanki.
wlej wodę-dwa razy więcej niż ryż.
przykryj wszystko pokrywką i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż się ugotuje.
gotowy ryż z warzywami posyp posiekaną natką pietruszki.
podsmaż marchewki i cebulę w oliwie z oliwek, aż będą przezroczyste. Tutaj dodaj drobno posiekaną zieloną cebulę.
po zrobieniu posiekanej kapusty. Jego ilość może różnić się smakiem. Moja rodzina uwielbia zarówno ryż, jak i kapustę, więc wziąłem dużo.
smażyć kapustę do karmelizacji na najwyższym ogniu. Następnie wlej sok pomidorowy i włóż przyprawy.
zmniejsz ogień, wszystko wymieszaj.
włóż szklankę ryżu lub pół szklanki.
wlej wodę-dwa razy więcej niż ryż.
przykryj wszystko pokrywką i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż się ugotuje.
gotowy ryż z warzywami posyp posiekaną natką pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g