pilaki z barweny
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
odetnij głowę i ogon, obierz łuski i opłucz rybę.
wyciśnij sok z jednej z cytryn i pokrój drugą.
pokrój cebulę w półpierścienie.
pokrój marchewki na talerze.
pokrój ziemniaki w plastry.
podsmaż cebulę na patelni, a następnie marchewkę i ziemniaki.
sól, pieprz warzywa.
połóż steki z barweny na blasze do pieczenia, polej rybę sokiem z cytryny, przykryj pergaminem.
ułóż warzywa wokół ryby.
umieść blachę do pieczenia z rybami i warzywami w piekarniku na 20 minut w temperaturze 200 stopni.
połóż rybę na talerzu, dekorując ziołami i plasterkami cytryny.
wyciśnij sok z jednej z cytryn i pokrój drugą.
pokrój cebulę w półpierścienie.
pokrój marchewki na talerze.
pokrój ziemniaki w plastry.
podsmaż cebulę na patelni, a następnie marchewkę i ziemniaki.
sól, pieprz warzywa.
połóż steki z barweny na blasze do pieczenia, polej rybę sokiem z cytryny, przykryj pergaminem.
ułóż warzywa wokół ryby.
umieść blachę do pieczenia z rybami i warzywami w piekarniku na 20 minut w temperaturze 200 stopni.
połóż rybę na talerzu, dekorując ziołami i plasterkami cytryny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Barwena gotowana - 115 kcal/100g
- Barwena świeża - 124 kcal/100g