pilaki z barweny

pyszne danie rybne na rodzinny obiad! Łatwo. Smacznie. Pyszne, szybkie danie kuchni greckiej-pilaki.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 12 g
tłuszcze 10 % 2 g
węglowodany 30 % 6 g
104 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
odetnij głowę i ogon, obierz łuski i opłucz rybę.

wyciśnij sok z jednej z cytryn i pokrój drugą.
pokrój cebulę w półpierścienie.

pokrój marchewki na talerze.
pokrój ziemniaki w plastry.

podsmaż cebulę na patelni, a następnie marchewkę i ziemniaki.
sól, pieprz warzywa.

połóż steki z barweny na blasze do pieczenia, polej rybę sokiem z cytryny, przykryj pergaminem.
ułóż warzywa wokół ryby.

umieść blachę do pieczenia z rybami i warzywami w piekarniku na 20 minut w temperaturze 200 stopni.
połóż rybę na talerzu, dekorując ziołami i plasterkami cytryny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Barwena gotowana - 115   kcal/100g
  • Barwena świeża - 124   kcal/100g

Podobne przepisy