wieprzowina z pigwą w sosie
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
obierz pigwę, pokrój na kawałki. Możesz zostawić skórę.
pokrój również mięso na kawałki. Smaż go w oleju roślinnym przez dwie lub trzy minuty.
dodaj cebulę w półpierścienie, wszystko podsmaż.
Dodaj pigwę, wszystko wymieszaj. Zmniejsz ogień, dodaj pół szklanki wrzącej wody, przykryj pokrywką. Dusić przez 40-45 minut, od czasu do czasu mieszając.
sól i pieprz.
wieprzowina jest soczysta i delikatna, z przyjemną kwaskowatością i aromatem pigwy.
pokrój również mięso na kawałki. Smaż go w oleju roślinnym przez dwie lub trzy minuty.
dodaj cebulę w półpierścienie, wszystko podsmaż.
Dodaj pigwę, wszystko wymieszaj. Zmniejsz ogień, dodaj pół szklanki wrzącej wody, przykryj pokrywką. Dusić przez 40-45 minut, od czasu do czasu mieszając.
sól i pieprz.
wieprzowina jest soczysta i delikatna, z przyjemną kwaskowatością i aromatem pigwy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pigwa - 40 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g