wieprzowina z pigwą w sosie

słodko-pikantny smak - "po prostu polizasz palce"! Smacznie. Pigwa nadaje potrawie subtelny, świeży aromat i bardziej wyrafinowany smak. Wieprzowina z pigwą w sosie to doskonałe i smaczne danie.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 11 g
tłuszcze 58 % 19 g
węglowodany 9 % 3 g
225 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
obierz pigwę, pokrój na kawałki. Możesz zostawić skórę.

pokrój również mięso na kawałki. Smaż go w oleju roślinnym przez dwie lub trzy minuty.

dodaj cebulę w półpierścienie, wszystko podsmaż.

Dodaj pigwę, wszystko wymieszaj. Zmniejsz ogień, dodaj pół szklanki wrzącej wody, przykryj pokrywką. Dusić przez 40-45 minut, od czasu do czasu mieszając.

sól i pieprz.

wieprzowina jest soczysta i delikatna, z przyjemną kwaskowatością i aromatem pigwy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pigwa - 40   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy