soczewica z filetem z kurczaka
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Zalej soczewicę szklanką wody przez 2 godziny. Ktoś robi na noc. Wystarczą mi 2 godziny.
2. Zalej soczewicę 2 szklankami gorącej wody, dopraw solą i gotuj na małym ogniu, aż będzie miękka, 30-40 minut.
3. Cebulę, czosnek i paprykę obrać, filet umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Cebulę pokroić w półpierścienie, drobno czosnek, paprykę w krótkie paski, filet na małe kawałki.
4. na oliwie z oliwek spasować cebulę z czosnkiem i papryką, dodać filety, pieprz i posypać przyprawami do smaku. Piecz przez 10 minut, aby filety nie były suche.
5. Następnie dodaj gotowaną soczewicę do mięsa, dobrze wymieszaj i gotuj wszystko razem przez 5-7 minut, aby soczewica przyjęła smaki.
6. Podawaj gotową soczewicę na gorąco. Smacznego!
2. Zalej soczewicę 2 szklankami gorącej wody, dopraw solą i gotuj na małym ogniu, aż będzie miękka, 30-40 minut.
3. Cebulę, czosnek i paprykę obrać, filet umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Cebulę pokroić w półpierścienie, drobno czosnek, paprykę w krótkie paski, filet na małe kawałki.
4. na oliwie z oliwek spasować cebulę z czosnkiem i papryką, dodać filety, pieprz i posypać przyprawami do smaku. Piecz przez 10 minut, aby filety nie były suche.
5. Następnie dodaj gotowaną soczewicę do mięsa, dobrze wymieszaj i gotuj wszystko razem przez 5-7 minut, aby soczewica przyjęła smaki.
6. Podawaj gotową soczewicę na gorąco. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Soczewica suszona nie gotowana - 340 kcal/100g
- Soczewica suszona gotowana - 106 kcal/100g
- Soczewica - 340 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g