Cietrzew z sosem grzybowym

najdelikatniejsza wieprzowina z kością z sosem grzybowym rozpłynie się w ustach! Ta nazwa pochodzi z mojego dzieciństwa, tak nazywaliśmy taką wieprzowinę z kością. Świnia ma dwa. Teraz nazywane są kotletami w stylu Darnitsky. Jednak jakie to są kotlety, jeśli jest to polędwica z kością? Dlatego nazwałem je, jak wcześniej, CIETRZEWIEM.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 11 g
tłuszcze 59 % 17 g
węglowodany 3 % 1 g
206 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
na oliwie z oliwek smażyć mięso. Następnie grubo posiekaj cebulę, a także usmaż ją.

nasmaruj blachę do pieczenia olejem. Wkładamy do niego mięso i cebulę. Wlać bulion. Włóż przyprawy. Przykryj blachę do pieczenia folią i włóż do rozgrzanego piekarnika. Trzymamy blachę do pieczenia w piekarniku, aż mięso będzie gotowe.

Cietrzew podajemy z sosem grzybowym - sos grzybowy ze śmietaną .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy