Cietrzew z sosem grzybowym
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
na oliwie z oliwek smażyć mięso. Następnie grubo posiekaj cebulę, a także usmaż ją.
nasmaruj blachę do pieczenia olejem. Wkładamy do niego mięso i cebulę. Wlać bulion. Włóż przyprawy. Przykryj blachę do pieczenia folią i włóż do rozgrzanego piekarnika. Trzymamy blachę do pieczenia w piekarniku, aż mięso będzie gotowe.
Cietrzew podajemy z sosem grzybowym - sos grzybowy ze śmietaną .
nasmaruj blachę do pieczenia olejem. Wkładamy do niego mięso i cebulę. Wlać bulion. Włóż przyprawy. Przykryj blachę do pieczenia folią i włóż do rozgrzanego piekarnika. Trzymamy blachę do pieczenia w piekarniku, aż mięso będzie gotowe.
Cietrzew podajemy z sosem grzybowym - sos grzybowy ze śmietaną .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g