kotlety z pieczarkami i pomidorami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
opłucz mięso, pokrój w plastry jak kotlety
Odrzuć, sól, pieprz.
smaż trochę na oleju roślinnym. Połóż mięso na talerzu, usmaż cebulę pokrojoną w półpierścienie na pozostałym tłuszczu.
kotlety ułożyć na blasze wyłożonej folią.
na każdym kotlecie połóż posiekany czosnek, smażoną cebulę, pokrojone w plastry pieczarki, trochę majonezu, plasterki pomidorów. Dopraw solą, posyp włoskimi ziołami.
piec w 180 stopniach przez 30 minut.
gotowe kotlety posyp świeżymi ziołami.
Odrzuć, sól, pieprz.
smaż trochę na oleju roślinnym. Połóż mięso na talerzu, usmaż cebulę pokrojoną w półpierścienie na pozostałym tłuszczu.
kotlety ułożyć na blasze wyłożonej folią.
na każdym kotlecie połóż posiekany czosnek, smażoną cebulę, pokrojone w plastry pieczarki, trochę majonezu, plasterki pomidorów. Dopraw solą, posyp włoskimi ziołami.
piec w 180 stopniach przez 30 minut.
gotowe kotlety posyp świeżymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g