Sernik z letnimi jagodami
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Rozgrzej piekarnik do dwustu stopni. Pokrój ciasteczka i cukier w blenderze. Połóż na nich masło i mieszaj, aż będzie gładkie.
nasmaruj podzieloną formę do pieczenia olejem, włóż do niej powstałą masę, aby uzyskać kosz z dnem i ścianami bocznymi. Włóż formę do piekarnika i piecz przez 8 minut. Ostudzić, po wyjęciu z formy.
ubij ser śmietankowy z cukrem.
ubij śmietanę sokiem z cytryny. Dodaj śmietanę do twarogu i delikatnie wymieszaj.
Przenieś nadzienie do kosza z ciasteczkami i wstaw do lodówki na pół godziny.
jagody ładnie ułóż na powierzchni sernika i wstaw z powrotem do lodówki na pół godziny.
wszystko, sernik z letnimi jagodami jest gotowy!
nasmaruj podzieloną formę do pieczenia olejem, włóż do niej powstałą masę, aby uzyskać kosz z dnem i ścianami bocznymi. Włóż formę do piekarnika i piecz przez 8 minut. Ostudzić, po wyjęciu z formy.
ubij ser śmietankowy z cukrem.
ubij śmietanę sokiem z cytryny. Dodaj śmietanę do twarogu i delikatnie wymieszaj.
Przenieś nadzienie do kosza z ciasteczkami i wstaw do lodówki na pół godziny.
jagody ładnie ułóż na powierzchni sernika i wstaw z powrotem do lodówki na pół godziny.
wszystko, sernik z letnimi jagodami jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Ciasteczka biszkoptowe - 378 kcal/100g