wieprzowina po stroganowsku
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój wieprzowinę na plasterki w poprzek włókien, ubij i pokrój w paski o długości 3-4 cm.
smalec pokroić na kawałki i stopić tłuszcz.
sól, pieprz, smaż mięso na patelni, a następnie dodaj do niego posiekaną cebulę i mieszając smaż na średnim ogniu, aż cebula się usmaży.
następnie posyp mąką, dobrze wymieszaj, dodaj przecier pomidorowy rozcieńczony w wodzie i wymieszaj.
dodaj śmietanę, wszystko wymieszaj, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut na małym ogniu.
smalec pokroić na kawałki i stopić tłuszcz.
sól, pieprz, smaż mięso na patelni, a następnie dodaj do niego posiekaną cebulę i mieszając smaż na średnim ogniu, aż cebula się usmaży.
następnie posyp mąką, dobrze wymieszaj, dodaj przecier pomidorowy rozcieńczony w wodzie i wymieszaj.
dodaj śmietanę, wszystko wymieszaj, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut na małym ogniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g