kotlety z pieczarkami w piwie
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój wieprzowinę na porcje, ubij, Posol. Zwiń mąkę i usmaż na oleju roślinnym. Umyj grzyby, pokrój w krążki, pokrój cebulę na ćwiartki, wyślij je na patelnię, na której smażono mięso. Dodajemy tam posiekany czosnek, smażymy to wszystko, aż cebula stanie się przezroczysta. Gdy tylko cebula przybrała odpowiedni wygląd, rozłóż nasze mięso i zalej wszystko piwem. Przykryj pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut pod pokrywką, zdejmij pokrywkę, sól do smaku i gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut. Danie jest gotowe, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g