sałatka warzywna łatwa

Ta lekka, Dyskretna sałatka świetnie komponuje się z każdym kebabem. Smak ulubionych warzyw. Jasna, soczysta sałatka. Dobrze idzie pod kebabem. Możesz dodać przyprawę do koreańskiej marchewki.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 67 % 8 g
63 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 D 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
bakłażany należy gotować w osolonej wodzie, aby były miękkie, ale nie gotowały się ani nie zamieniały w owsiankę.
wyjmij i ostudź.
paprykę pokroić w paski, marchewkę zetrzeć na koreańską marchewkę.
pokrój schłodzony bakłażan w duże półpierścienie.
wymieszaj.
przygotuj marynatę. Przełóż czosnek przez czosnek.
dodaj sól, cukier, ocet i olej roślinny. Wymieszać.
dodaj tę mieszaninę do warzyw i wszystko ponownie wymieszaj. Od czasu do czasu mieszaj w lodówce przez 2 dni, wstrząsaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy