sałatka warzywna łatwa
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
bakłażany należy gotować w osolonej wodzie, aby były miękkie, ale nie gotowały się ani nie zamieniały w owsiankę.
wyjmij i ostudź.
paprykę pokroić w paski, marchewkę zetrzeć na koreańską marchewkę.
pokrój schłodzony bakłażan w duże półpierścienie.
wymieszaj.
przygotuj marynatę. Przełóż czosnek przez czosnek.
dodaj sól, cukier, ocet i olej roślinny. Wymieszać.
dodaj tę mieszaninę do warzyw i wszystko ponownie wymieszaj. Od czasu do czasu mieszaj w lodówce przez 2 dni, wstrząsaj.
wyjmij i ostudź.
paprykę pokroić w paski, marchewkę zetrzeć na koreańską marchewkę.
pokrój schłodzony bakłażan w duże półpierścienie.
wymieszaj.
przygotuj marynatę. Przełóż czosnek przez czosnek.
dodaj sól, cukier, ocet i olej roślinny. Wymieszać.
dodaj tę mieszaninę do warzyw i wszystko ponownie wymieszaj. Od czasu do czasu mieszaj w lodówce przez 2 dni, wstrząsaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g