bułki z makreli na gorąco
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
umyj rybę, odetnij głowę i płetwy, oczyść. Usuń grzbiet i wszystkie kości. Filety solimy, pieprzymy i posypujemy przyprawami (mam zioła prowansalskie). Wlej sok z cytryny i włóż do lodówki do marynowania.
następnie przygotuj nadzienie. Cebulę z marchewką smażymy na niewielkiej ilości oleju. Grzyby (miałem mrożone!!! nigdy więcej nie kupię) smażymy również na oleju na złoty kolor. Pocieramy ser (mam kiełbasę, mój mąż poprosił o zrobienie tego).
formujemy rolkę: na filecie układamy równomierną warstwę smażenia, następnie pieczarki, ser, dodałam trochę świeżego koperku. Mocno przekręć rolkę i zawiń w folię. Wysyłamy do piekarnika na 30 minut w temperaturze 200 stopni. Schładzamy bułkę i jemy. Myślę, że dodatek będzie tutaj zbędny. Cóż, to jest jak na twój gust.
bułki z makreli są gotowe.
smacznego.
następnie przygotuj nadzienie. Cebulę z marchewką smażymy na niewielkiej ilości oleju. Grzyby (miałem mrożone!!! nigdy więcej nie kupię) smażymy również na oleju na złoty kolor. Pocieramy ser (mam kiełbasę, mój mąż poprosił o zrobienie tego).
formujemy rolkę: na filecie układamy równomierną warstwę smażenia, następnie pieczarki, ser, dodałam trochę świeżego koperku. Mocno przekręć rolkę i zawiń w folię. Wysyłamy do piekarnika na 30 minut w temperaturze 200 stopni. Schładzamy bułkę i jemy. Myślę, że dodatek będzie tutaj zbędny. Cóż, to jest jak na twój gust.
bułki z makreli są gotowe.
smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g