Sałatka z fasolą i śledziem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
włóż fasolę do dużej salaterki(możesz wziąć fasolę i puszkę, delikatną).
obraną cebulę pokroić w półpierścienie średniej grubości i zalać wrzącą wodą, aby cała cebula była w wodzie, pozostawić dosłownie na 5 minut.
następnie odcedź wrzącą wodę i zalej cebulę marynatą (woda+ocet) i pozostaw na 15 minut. Odcedź marynatę.
cebulę przełożyć do salaterki na fasolę, dodać filet śledziowy pokrojony w drobną kostkę. Dopraw olejem roślinnym i dodaj posiekaną zieloną cebulę.
pięknie się okazuje, gdy cebula jest pokrojona ukośnie.
obraną cebulę pokroić w półpierścienie średniej grubości i zalać wrzącą wodą, aby cała cebula była w wodzie, pozostawić dosłownie na 5 minut.
następnie odcedź wrzącą wodę i zalej cebulę marynatą (woda+ocet) i pozostaw na 15 minut. Odcedź marynatę.
cebulę przełożyć do salaterki na fasolę, dodać filet śledziowy pokrojony w drobną kostkę. Dopraw olejem roślinnym i dodaj posiekaną zieloną cebulę.
pięknie się okazuje, gdy cebula jest pokrojona ukośnie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g