Sałatka z fasolą i śledziem

pyszna i obfita sałatka pomoże poradzić sobie z małym głodem! Łatwość przygotowania i smak. Zdrowa i pożywna sałatka.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 9 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 25 % 6 g
133 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
włóż fasolę do dużej salaterki(możesz wziąć fasolę i puszkę, delikatną).
obraną cebulę pokroić w półpierścienie średniej grubości i zalać wrzącą wodą, aby cała cebula była w wodzie, pozostawić dosłownie na 5 minut.
następnie odcedź wrzącą wodę i zalej cebulę marynatą (woda+ocet) i pozostaw na 15 minut. Odcedź marynatę.
cebulę przełożyć do salaterki na fasolę, dodać filet śledziowy pokrojony w drobną kostkę. Dopraw olejem roślinnym i dodaj posiekaną zieloną cebulę.
pięknie się okazuje, gdy cebula jest pokrojona ukośnie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Fasola czerwona - 93   kcal/100g

Podobne przepisy