pasztet z fasoli lub soczewicy

tęskniący za mięsem wegetarianie szczególnie pokochają ten pasztet. Smak i zastosowanie soczewicy. Ten pasztet z fasoli lub soczewicy ma przyjemny smak.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 11 g
tłuszcze 43 % 28 g
węglowodany 40 % 26 g
393 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
1. Soczewicę opłukać, zalać wodą do przykrycia i gotować do miękkości.
2. Na patelni z olejem roślinnym usmażyć obraną i posiekaną cebulę, umyte suszone śliwki. Sól, pieprz. Nie smaż mocno, trzymaj pod pokrywką przez 15 minut na małym ogniu. Ostudzić.
3. Zmiel orzechy w blenderze. Dodaj cebulę i suszone śliwki z patelni. Rozdrobnić.
4.Ułóż gotową soczewicę. Zmielić wszystko razem. Jeśli okaże się suchy, musisz dodać trochę oleju roślinnego.
5. Pasztet podawać na grzankach posypanych posiekanymi orzechami włoskimi i zieloną cebulą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Soczewica suszona nie gotowana - 340   kcal/100g
  • Soczewica suszona gotowana - 106   kcal/100g
  • Soczewica - 340   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy