Sushi & quot; Mozaika & quot;

piękne i pyszne sushi dla pracowitych i kreatywnych hostess! Cudowny smak, piękno bułki. Bardzo podobał mi się wygląd sushi. Kiedy po raz pierwszy je ugotowałem, zdałem sobie sprawę, że będę często gotować. Bardzo smaczne sushi.
LesKraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 11 g
tłuszcze 28 % 11 g
węglowodany 44 % 17 g
177 kcal
IG: 6 / 94 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
spłucz ryż w kilku wodach, aż woda będzie czysta.
wlej ryż do wrzącej wody i gotuj z zamkniętą pokrywką przez 17 minut. Następnie pozostaw pod pokrywką na kolejne 15 minut.
dodaj ocet ryżowy i delikatnie wymieszaj.
Wytnij 1/3 części z jednego arkusza nori. Rozłóż większy kawałek nori błyszczącą stroną do dołu i mokrymi rękami rozłóż cienko 4 łyżki. łyżki ryżu.
ułóż umyty ogórek na wierzchu i użyj makisu (maty bambusowej), aby zwinąć rolkę.
w drugim arkuszu nori odetnij 1 \ 4 arkusze. Na większym kawałku połóż 3 łyżki. łyżki ryżu zmieszane z 5 łyżkami.kawior. Na górze-nasza rola z ogórkiem. Przykręcić.
ostrym nożem przeciąć uformowaną grubą rolkę wzdłuż na pół.
a następnie obróć każdą część cięciem w dół i przeciąć ponownie wzdłuż.
na całym arkuszu nori, wyłożonym błyszczącą stroną do dołu, ułóż 2 paski grubej roli z plecami do wewnątrz.
w utworzoną pustkę między bułkami i z guzkiem na środku ułóż ser śmietankowy.
ułóż 2 inne paski z tyłu do wewnątrz.
za pomocą makisu podnieś nori, tworząc kwadratową rolkę. Odstaw na 1-2 minuty, aby rolka dobrze się utrwaliła i ostrym nożem zanurzonym w wodzie pokrój rolkę na 6-8 części.Podawać z sosem sojowym i marynowanym imbirem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Ryż - 344   kcal/100g
  • Nori - 3   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Kawior czerwony - 245   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g

Podobne przepisy