Sałatka z serca wieprzowego z ogórkiem i marchewką

z całego serca: zachwyć swoich bliskich prostą sałatką! szybko i smacznie, z dostępnych produktów łatwa w przygotowaniu i dość obfita sałatka z serca
kontatyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 7 g
tłuszcze 36 % 8 g
węglowodany 32 % 7 g
128 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

jak zrobić sałatkę z serca wieprzowego z ogórkiem i marchewką?  Wymyśliłem tę sałatkę, gdy na zewnątrz była wiosna i naprawdę chciałem czegoś świeżego, ale nie było chęci jedzenia warzyw szklarniowych...Właściwie wszystko jest bardzo proste, gotuj ziemniaki, aż będą ugotowane w skórkach. Oczyść i zagotuj serce, ostudź. Następnie obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę. Pokrój serce w kostkę lub cienkie kostki.  Obierz świeże marchewki i zetrzyj. Przed pocieraniem marchewki możesz ugotować jajka. Zwykle gotuję nie dłużej niż 8 minut, aby żółtko było ładne i żółte, a nie niebieskie. Jajka obrać, pokroić w kostkę. Następnie dodaj pokrojone ogórki i posiekaną cebulę i wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie dopraw majonezem. Możesz dodać zieleninę, która lubi, ale nie dodałam, ponieważ mój dom nie lubi tego w sałatce. To wszystko. Sałatka jest gotowa, pięknie podajemy i cieszymy się)

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal/100g
  • Serce wieprzowe - 118   kcal/100g

Podobne przepisy