skład / składniki
gotowanie krok po kroku
jak zrobić sałatkę z serca wieprzowego z ogórkiem i marchewką? Wymyśliłem tę sałatkę, gdy na zewnątrz była wiosna i naprawdę chciałem czegoś świeżego, ale nie było chęci jedzenia warzyw szklarniowych...Właściwie wszystko jest bardzo proste, gotuj ziemniaki, aż będą ugotowane w skórkach. Oczyść i zagotuj serce, ostudź. Następnie obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę. Pokrój serce w kostkę lub cienkie kostki. Obierz świeże marchewki i zetrzyj. Przed pocieraniem marchewki możesz ugotować jajka. Zwykle gotuję nie dłużej niż 8 minut, aby żółtko było ładne i żółte, a nie niebieskie. Jajka obrać, pokroić w kostkę. Następnie dodaj pokrojone ogórki i posiekaną cebulę i wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie dopraw majonezem. Możesz dodać zieleninę, która lubi, ale nie dodałam, ponieważ mój dom nie lubi tego w sałatce. To wszystko. Sałatka jest gotowa, pięknie podajemy i cieszymy się)
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Serce wieprzowe - 118 kcal/100g