kapusta morska suszona z jajkiem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
na początek zalewamy suchą kapustę wrzącą wodą, aby mogła puchnąć. Aby to zrobić, weź większą patelnię, ponieważ kapusta zwiększy objętość trzy razy. Zostawiamy go pod pokrywką na pół godziny. Po dokładnym umyciu go w durszlaku pod kranem. Teraz kroimy na kawałki o długości czterech centymetrów. Wyciśnij sok z jednej cytryny (możesz polać sosem sojowym), wlej czarny pieprz do smaku. Cebulę kroimy w półpierścienie i smażymy na oleju na złoty kolor. Tutaj kładziemy posiekany czosnek. Dodaj aromatyczną masę do kapusty wraz z pokrojonymi w kostkę gotowanymi jajkami. Delikatnie wymieszaj i pozostaw pod lnianym ręcznikiem na pół godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapusta morska suszona - 476 kcal/100g