kapusta morska suszona z jajkiem

skarb dla Twojego zdrowia-JOD, minerały i witaminy! Ten kulinarny przepis na sałatkę przygotowuje się bez dodatku majonezu. Prawdopodobnie nie należy mówić, że kapusta morska z jajkiem jest bardzo przydatnym pokarmem dla całego organizmu, ze względu na wysoką zawartość jodu, minerałów i witamin. Szczególnie dobrze jest przygotować taką sałatkę w sezonie zimowym. Najprawdopodobniej jest to danie kuchni nadmorskiej (nadal kapusta morska)).
Serj40Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 12 g
tłuszcze 32 % 11 g
węglowodany 32 % 11 g
189 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

na początek zalewamy suchą kapustę wrzącą wodą, aby mogła puchnąć. Aby to zrobić, weź większą patelnię, ponieważ kapusta zwiększy objętość trzy razy. Zostawiamy go pod pokrywką na pół godziny. Po dokładnym umyciu go w durszlaku pod kranem. Teraz kroimy na kawałki o długości czterech centymetrów. Wyciśnij sok z jednej cytryny (możesz polać sosem sojowym), wlej czarny pieprz do smaku. Cebulę kroimy w półpierścienie i smażymy na oleju na złoty kolor. Tutaj kładziemy posiekany czosnek. Dodaj aromatyczną masę do kapusty wraz z pokrojonymi w kostkę gotowanymi jajkami. Delikatnie wymieszaj i pozostaw pod lnianym ręcznikiem na pół godziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kapusta morska suszona - 476   kcal/100g

Podobne przepisy