Sałatka z grzankami i mięsem

zjedz pyszną przekąskę z tą wspaniałą sałatką! Sałatka z krakersami jest przygotowywana szybko i okazuje się pyszna! Myślę, że to danie mocno zakorzeni się w przepisach kuchni rosyjskiej. Nie pamiętam już, gdzie nauczyłem się kulinarnego przepisu na tę sałatkę, ale w moim Notatniku dla oryginalnych i lubianych przepisów jest on zapisany. Często go gotuję, bardzo mi się podoba.
MilaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 9 g
tłuszcze 42 % 13 g
węglowodany 29 % 9 g
189 kcal
IG: 13 / 0 / 88

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min
konieczne jest ugotowanie kawałka wołowiny w osolonej wodzie, schłodzenie. Wołowinę można rozłożyć na włókna rękami lub pokroić ostrym nożem w cienkie paski, należy również pokroić jajka na twardo. Kapustę należy umyć i osuszyć ręcznikiem, rozebrać na liście, które następnie pokroić w krótkie paski. Jeśli lubisz bardziej pikantne jedzenie, możesz dodać cebulę pokrojoną w półpierścienie. Włóż sałatkę do miski, dodaj majonez, krakersy, wymieszaj, możesz udekorować i podać. Takie jedzenie jest dobre zarówno jako przekąska, jak i niezależne danie. Smacznego!
liryczna dygresja na dobry nastrój.
w restauracji:
- kelner! Nie zjem tego gówna!! Zadzwoń do kucharza!!!
- bezużyteczne, zapewniam cię, że też nie będzie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Krakersy kremowe - 414   kcal/100g
  • Krakersy pszenne - 331   kcal/100g
  • Krakersy - 331   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy