Sałatka z krakersami i mięsem Yummy
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
konieczne jest ugotowanie kawałka wołowiny w osolonej wodzie, schłodzenie. Wołowinę można rozłożyć na włókna rękami lub pokroić ostrym nożem w cienkie paski, należy również pokroić jajka na twardo. Kapustę należy umyć i osuszyć ręcznikiem, rozebrać na liście, które następnie pokroić w krótkie paski. Jeśli lubisz bardziej pikantne jedzenie, możesz dodać cebulę pokrojoną w półpierścienie. Włóż sałatkę do miski, dodaj majonez, krakersy, wymieszaj, możesz udekorować i podać. Takie jedzenie jest dobre zarówno jako przekąska, jak i niezależne danie. Smacznego!
liryczna dygresja na dobry nastrój.
w restauracji:
- kelner! Nie zjem tego gówna!! Zadzwoń do kucharza!!!
- bezużyteczne, zapewniam cię, że też nie będzie!
liryczna dygresja na dobry nastrój.
w restauracji:
- kelner! Nie zjem tego gówna!! Zadzwoń do kucharza!!!
- bezużyteczne, zapewniam cię, że też nie będzie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g