tajska pierś z indyka w kuchence mikrofalowej

pyszne połączenie potraw tworzy ekstrawagancję smaku!
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 22 g
tłuszcze 12 % 4 g
węglowodany 24 % 8 g
153 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

ten niewątpliwie pyszny, ale bardzo złożony przepis kulinarny przyniósł mój przyjaciel, który spędził wakacje w Tajlandii. Mięso z indyka powinno być marynowane przez długi czas w specjalnych przyprawach i egzotycznych owocach, a następnie gotowane na otwartym ogniu. Nieco uprościłem przepis i spróbowałem ugotować to danie w kuchence mikrofalowej. Okazało się bardzo dobrze. A co najważniejsze - czas gotowania wynosił 12 minut!
pokrój pierś z indyka na porcje. Razem z kiełkami soi gotuj mięso w bulionie z kurczaka w kuchence mikrofalowej na maksymalnej mocy 5 minut. Wyjmij z kuchenki mikrofalowej, dodaj owoce w puszkach bez soku, curry i śmietanę. Gotuj przez kolejne 5 minut.
w międzyczasie rozcieńczyć skrobię w zimnej wodzie, dobrze wymieszać, aż się rozpuści. Wlej skrobię do mięsa i gotuj przez kolejne 2 minuty na maksymalnej mocy.
wyjmij z kuchenki mikrofalowej i dopraw przyprawami do smaku.
bardzo dobrze komponuje się z dodatkiem ryżu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śliwka - 42   kcal/100g
  • Śliwka świeżo mrożona - 52   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Soja suszona nie gotowana - 403   kcal/100g
  • Soja gotowana - 130   kcal/100g
  • Soja Mizo - 171   kcal/100g
  • Soja kiełkowana surowa - 46   kcal/100g
  • Mąka sojowa o pełnej zawartości tłuszczu - 421   kcal/100g
  • Beztłuszczowa mąka sojowa - 326   kcal/100g
  • Rafinowany olej sojowy - 899   kcal/100g
  • Soja - 403   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Pierś z indyka - 84   kcal/100g

Podobne przepisy