- Strona Główna
- Szybko i smacznie
- sos cezara z anchois
sos cezara z anchois
świetny sos do najlepszych sałatek
. Łatwy w przygotowaniu, pasuje do każdej sałatki liściastej.
sos cezara z anchois
Na wagę kompozycji:
gotowanie krok po kroku
czas gotowania:
5 min
PT5M
Krok 1:
Oddziel białko od żółtka.
Krok 2:
Wymieszaj żółtko z cukrem, solą i musztardą. Stopniowo wlewaj olej roślinny i ubijaj, aż będzie gładki.
Krok 3:
Osobno w blenderze przebijamy czosnek i filety anchois i dodajemy do naszego sosu. Dobrze wymieszaj i dodaj białko i ser.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze -
157
kcal/100g
- Białko jaja -
45
kcal/100g
- Proszek jajeczny -
542
kcal/100g
- Żółtko -
352
kcal/100g
- Jajko strusia -
118
kcal/100g
- Sardele Atlantyckie, konserwowe -
135
kcal/100g
- Czosnek -
143
kcal/100g
- Musztarda stołówka -
417
kcal/100g
- Musztarda -
417
kcal/100g
- Cukier granulowany -
398
kcal/100g
- Cukier -
398
kcal/100g
- Olej roślinny -
873
kcal/100g
- Sol -
0
kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu -
389
kcal/100g
Powiązane i dodatkowe kategorie: