majonez Japoński

koneserzy kuchni japońskiej docenią ten delikatny sos! Japoński majonez nazywa się Tamago-no-moto. Jest używany do przygotowywania niektórych potraw kuchni japońskiej. Ale także jako sos jest bardzo przyjemny w użyciu.
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 3 g
tłuszcze 94 % 64 g
węglowodany 1 % 1 g
607 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 10 min
przetrzyj żółtka z dodatkiem octu ryżowego lub soku z cytryny. Następnie dodaj olej roślinny w małych porcjach i ubij, aby uzyskać jednolitą gęstą masę. Zatrzymujemy się, gdy już wystarczy.
Dodaj do japońskiego majonezu Miso, pozostałe składniki to sól, Skórka i pieprz. Mieszaj, aż będzie gładka.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miso - 199   kcal/100g
  • Pasta Miso - 199   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g

Podobne przepisy