majonez Japoński
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
przetrzyj żółtka z dodatkiem octu ryżowego lub soku z cytryny. Następnie dodaj olej roślinny w małych porcjach i ubij, aby uzyskać jednolitą gęstą masę. Zatrzymujemy się, gdy już wystarczy.
Dodaj do japońskiego majonezu Miso, pozostałe składniki to sól, Skórka i pieprz. Mieszaj, aż będzie gładka.
Dodaj do japońskiego majonezu Miso, pozostałe składniki to sól, Skórka i pieprz. Mieszaj, aż będzie gładka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miso - 199 kcal/100g
- Pasta Miso - 199 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g